Őzpörkölt vörös borral

Őzpörkölt vörös borral

Készítette Szerkesztő Közzétéve: február 27, 2013

  • Mennyiség: 20 Adag

(Klapka György receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész őzet feldarabolom, kb. fél gyufaskatulya nagyságúra. Megmosom, és hogy a vér kiázzon, hideg vízbe rakom állni.
  2. Ez idő alatt az üstben másfél kg zsírban 4-5 hagymát, két zöldpaprikát és egy kg érett paradicsomot fonnyasztok.
  3. Állandóan kavargatom, hosszú nyelű kavarófával. Majd leveszem és két zacskó piros paprikával, egy csomag szemes borssal, két-három csipetnyi köménymaggal és majoránnával megszóróm.
  4. Teszek még bele négy-öt gerezd fokhagymát vagy fokhagymakrémet, köröm nagyságú babérlevelet, egy tubus arany fácánt, két-három csöves paprikát és ugyanennyi húsleveskockát.
  5. Elkavarom és belerakom a húsokat. Vízzel felöntöm. Visszahelyezem a tűz fölé, és lassan, kavargatva főzöm.
  6. Csak akkor sózom, mikor a hús már puha. Öntök rá 6-7 dl vörös bort. Az elpárolgott vizet nem szabad pótolni, ellenben egyre gyakrabban kell kavargatni.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?