Nyúlpörkölt

Nyúlpörkölt

Készítette Szerkesztő Közzétéve: február 26, 2013

  • Mennyiség: 4-6 Adag

(Simon Zsigmond receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bontás és darabolás után hideg vizet öntök rá, másnap reggelig állni hagyom, hogy a vér kiázzon.
  2. Utána sóval, babérlevéllel és fokhagymával felfőtt vízben tizenöt percig abárolom.
  3. Ez idő alatt bő zsírban hagymát pirítok. Paprikával meghintem, felöntöm vízzel és belerakom a húsokat. Lassú tűzön főzöm fedő alatt.
  4. Megkavargatom. Felfövésén túl sózom meg csak. Az elpárolgott vizet mindig kevesebbel pótolom úgy, hogy mire megsül, csak a zsír maradjon alatta.
  5. Ráöntök két dl vörös bort, és néhány percig rotyogni hagyom.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?