Fácánleves reszelt tésztával

Fácánleves reszelt tésztával

Készítette Szerkesztő Közzétéve: február 25, 2013

  • Mennyiség: 6-8 Adag

(Fóri József receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hideg vízben kezdem főzni a húsokat. Csak félfövésében teszem bele a zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellerlevelet, karalábét, egy zöldpaprikát és egészben egy kis fej vöröshagymát. Egy fél csípős paprikával is ízesíthetem. Sózom is. Míg fő, egy összmaréknyi lisztből és két tojásból meggyúrom a tésztát. Gömbölyűre formálom, és tésztareszelőn kendőre reszelem. Szétterítem, száradni hagyom. Mikor a hús már-már megfőtt, beleszórom a tésztát. Fácánleveshez ez a legjobb, legfinomabb. Mikor feldobja magát, néhány percre rá leveszem.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?