Ki is lett a Miss FeHoVa közönségdíjasa?

bodokatalinSzépségversenyt szervezett a Magyar Vadászlap Budapesten, a 20. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításnak (FeHoVa) helyet adó Hungexpo Vásárközpontban. Bodó Katalin nyerte el a közönségszavazatok alapján „Az év vadászhölgye” címet.

A magasles után a kifutón is bizonyította rátermettségét Bodó Katalin. Bár elmondása szerint a napokban tartott szépségversenyen több drukk volt benne, mint az első vadja terítékre hozatalakor. A Keszőhidegkúton nevelkedett lány 2007-től vadászik, akárcsak szülei, ő is a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság tagja, és a Tolna megyei Diana Vadászhölgy Klubé is. Egy szép vadkan és őzbak elejtése a legszebb emléke, a trófeái közé pedig már egy gyönyörű kalocsai vázát is kiállíthat, amelyet a fővárosi szépségversenyen kapott az elnyert címért.

Az ország több pontjáról jelentkeztek hölgyek a megmérettetésre, tizenketten jutottak a budapesti döntőbe. Előzetesen arról kellett írniuk néhány sort, hogyan kötődnek a vadászathoz és a természethez. A fináléban a Szabó Erzsébet által tervezett „vadászruhában” léptek színpadra a lányok. Bodó Katalin úgy fogalmazott, azért csatlakozott a felhíváshoz, mert új kihívásként tekintett erre, de azt is fontosnak tartotta bebizonyítani, hogy nemcsak a férfiak képviselhetik a vadászati kultúrát.

bodokatalin

– Jóllehet közvetlenül nem kapcsolódik a vadászathoz a megyeszékhelyen útjára indított Szépítsük együtt Szekszárdot! program, de közvetett módon igen, hiszen a környezetvédelemre fókuszál az akció. Azt szerettem volna elérni a versenyen keresztül, hogy minél több emberrel megismertessem a Szekszárdon jól működő programot, hátha több település is kedvet kap egy hasonló városszépítő akcióhoz – fűzte hozzá a kitüntetett.

Névjegy

Bodó Katalin 1983. július 25-én született Pincehelyen. Keszőhidegkúton nevelkedett, Regölybe járt általános iskolába, Gyönkön érettségizett. Mosonmagyaróváron szerzett általános agrármérnöki diplomát, jelenleg a vadgazdálkodási doktori fokozat megszerzésére készül. Szekszárdon dolgozik az Alisca Terra Kft.-nél környezetvédelmi referensként, a Szépítsük együtt Szekszárdot! programfelelőseként szívügyének tartja a természetvédelmet, s ennek fontosságát minél több emberrel szeretné megosztani. Kedvenc időtöltése a vadászat, a természetfotózás, az utazás, az éneklés és a régi tárgyak gyűjtése.

(teol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?