Védett madarakat foglaltak le a határátkelőnél

meggyvagoEgy kilogrammnyi kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően kannabisz származékot és félszáz védett madarat találtak a rendőrök két Csongrád megyei határátkelőhelyen, Röszkén és Kiszomboron – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, csütörtökön délután egy a kiszombori átkelőnél belépésre jelentkező autóbuszt ellenőrző román és magyar határrendészek a jármű csomagterében egy dobozban elrejtve ötven élő védett madarat találtak. A fenyőpintyek, meggyvágók, tengelicek, kenderikék és citromsármányok eszmei értéke meghaladja az egymillió forintot.

A rendőrök a román sofőrt előállították, ellene természetkárosítás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A madarakat a Szegedi Vadasparkban helyezték biztonságba – közölte a százados.

Pénteken hajnalban Röszkén, a belépő oldalon egy macedón autóbusz átvizsgálásakor jelzett a kábítószer-kereső kutya. Egy macedón férfi bőröndjeiben egy kilogrammnyi kábítószergyanús növényi törmelékre – feltehetően kannabisz származékra – bukkantak a rendőrök. A macedón férfi ellen kábítószerrel visszaélés bűntette miatt őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás – tudatta a százados.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?