Ha az erdésznek is sietős – 800 lóerős Mercedes G-osztály

merci1Erdésznek lenni viszonylag kellemes munka lehet, szabadság, természet, környezetvédelem. Néha azonban az erdésznek is sietős, ilyenkor jön jól egy ilyen 800 lóerős Mercedes G-osztály – írja az autonavigator.hu.

A Brabus két évvel ezelőtt állt elő az első Widestar 800 típussal: akkor a G 55 AMG-re építkeztek, az idei változathoz azonban már az azóta bemutatott G 65 AMG adja az alapokat. Az alapból 612 LE/1000 Nm erejű motorból 800 lóerőt és 1420 Nm-t facsarnak ki, de ez a hatalmas nyomaték még nekik is sok: vissza kell venniük 1100-ra, mert ennyit bír legerősebb váltójuk.

merci2

Az autó így 4,2 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-s sebességet, korlátozással 250, anélkül 270 km/h a méretes doboz végsebessége, ezzel a formával ez észvesztően nagy tempó. Váltója hétfokozatú automata, és természetesen mind a négy kereke hajtott: a képeken 23 colos felnikkel látható a Widestar. Természetesen kidagasztották a sárvédőíveket, LED-es nappali menetfénnyel szerelték fel az első légterelő elemet, és dragster stílusban a hátsó ajtók alatt oldalt vezették ki a kipufogókat.

merci3

merci4
(autonavigator.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?