Év Erdésze Verseny – a Baranya megyei forduló eredménye

Az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése sokrétűségének, szépségének bemutatása által, valamint közvetlen baráti, szaktársi kapcsolatok teremtése, elmélyítése – ezekkel a célokkal rendezik meg minden évben az Év Erdésze versenyt országszerte. Baranyában az Országos Erdészeti Egyesület Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében május 10-én és 12-én az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező erdész technikusok részvételével került lebonyolításra a Baranya megyei forduló.
Év Erdésze Verseny – a Baranya megyei forduló eredménye
Május 10-én a Pécs-vasasi Rücker-aknán lövészetben (korong, kispuska) versenyeztek a résztvevők,  csütörtökön pedig Sasréten az erdészeti és vadászati feladatokat, úgymint pl. szálalás jelölés, választékolás, számbavétel, távolságbecslés és trófeaminősítés, famagasság és térfogat-becslés kellett megoldaniuk. Eredmények:
  1. Csernavölgyi András, Pécsváradi Erdészet
  2. Rajna Zoltán, Szigetvári Erdészet
  3. Pintér Zoltán, Sellyei Erdészet
  erdeszverseny_Mecsekerdo02   A verseny első helyezettje részt vesz a 2016. évi országos döntőben, amely Somogy megyében a Mocz és Társa Magánerdészetnél lesz 2016. május 25-26-án. Az esemény kísérőrendezvénye volt a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusainak szakmai napja, ahol korszerű terepi informatikai alkalmazásokkal és az inváziós növények irtási technológiáival is ismerkedhettek a résztvevők. Forrás: Mecsekerdő Zrt.   erdomezolike