Székelyföldi Magánerdésztalálkozót tartottak Szovátán

szovátaÖtödik alkalommal szerveztek Székelyföldi Magánerdésztalálkozót, amelynek ezúttal a szovátai Ősmarosszék Közbirtokosság székhelye adott helyet július 22-én, pénteken. Az egy napos rendezvényen, a viszontlátás örömén túl, szakmai versenyen és sportvetélkedőkön mérték össze tudásukat a jelenlevő erdészek.

A találkozó megszervezését idén az Ősmarosszéki Közbirtokosság vállalta fel. A rendezvényen Kovászna-, Maros- és Hargita megye 15 magánerdészetétől közel 300-an voltak jelen. Az esemény ünnepélyes megnyitójára meghívást kapott Maros Megye Tanácsának elnöke, Péter Ferenc is. A napot az erdészek szakmai vetélkedője, asztalitenisz, focibajnokság és főzőverseny fűszerezte.

A rendezvényt jókedv, baráti hangulat jellemezte. A vetélkedők után közösen elfogyasztották a versenyen készült ételeket, így alkalmuk volt fölülbírálni a zsűri munkáját.
Az erdészek szakmai versenyét András Zsolt, a Parajdi Magánerdészet képviselője nyerte meg. A minifocitornán Zágon és Kézdivásárhely magánerdészetének csapata lett az első, második helyen Marosszék és Makfalva végzett, harmadik helyen pedig a Székelyudvarhelyi Magánerdészet csapata. A golkirálynak járó díjat a szovátai Papp Csaba vitte haza.

szováta
Az asztalitenisz bajnokságot Keresztes Attila, a Hatodi Magánerdészet képviselője nyerte meg, a második helyet Szováta és Makfalva csapatának játékosa, Toth Rezső szerezte meg, a dobogó harmadik fokát a gyergyószentmiklósi magánerdészettől Bedő József foglalta el.
Ami a főzőversenyt illeti, az alapanyagok, a teríték szemrevétele és a készítmények kóstolása után a Hatodi Magánerdészet munkatársai által készített étket nyilvánította a zsűri a legfinomabbnak. A Makkfalvi Magánerdészet csapata főztjével a második helyezést nyerte el, harmadik helyen a csíkszeredai magánerdészet szakácsai végeztek.
A pénteki rendezvényen az is eldőlt, hogy jövőévben Székelyudvarhelyen szervezik meg a Székelyföldi Magánerdészetalálkozót.

(Sóvidék Televízió)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?