Őzkonferencia az OMVK szervezésében

image001Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága augusztus 24-én „Őz hosszútávon! – Gazdálkodj okosan!” címmel rendez konferenciát hazánk legnagyobb állományú nagyvadfajáról. Az esemény az év egyik kiemelt programja a testület munkájában. Az őzről hasonló szakmai rendezvényt utoljára 2003-ban szerveztek.

A bizottság által szervezett hagyományos, éves szakmai konferenciának idén a bugyi Forster Vadászkastély ad otthont (2347 Bugyi Rádai út 01601/14).

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit, akit érint és érdekel az őzgazdálkodás, kíváncsi az évtizedes gyakorlati tapasztalatokra, az alkalmazott vadbiológiai kutatások eredményeire és a kereskedelem aktuális kihívásaira. A program szándékosan nem tzsúfolt, hogy az előadások után legyen lehetőség érdemi hozzászólásokra, szakmai kérdések megvitatására.

A részvétel ingyenes, de – a terem befogadóképessége miatt – regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a kovacs.gabor@omvk.hu e-mail címen kérjük jelezni legkésőbb augusztus 15-éig. Az e-mailben kérjük feltüntetni a megyét, a hivatásos vadász vagy vadásztársasági tag esetén pedig a vadászatra jogosult nevét.

A tanácskozás létszámát körülbelül 200 főre tervezzük, e létszám fölött nem áll módunkban jelentkezést elfogadni!

Igény esetén a rendezvény előtti vagy utáni éjszakára saját költségen lehet szállást foglalni a Vadászkastélyban a +36-29/347-358 vagy a +36-30/916-40-02 telefonszámon, valamint az ertekesites@forsterkastely.hu e-mail címen.

 

Megközelíthetőség:

Budapestről az M0-ás és az 5-ös autóút illetve az M5 autópálya felől.

  • Az 5-ös útról Alsónémedi után kell Bugyi felé kanyarodni, az M5 autópálya felől Ócsán keresztül lehet eljutni.
  • Az 51-es úton Dunaharaszti után a Taksonyi elágazásnál balra kanyarodva közelíthető meg a szálloda.

GPS koordináták: É:47,238482 K: 19,160907

Térképen: https://goo.gl/maps/RGNhZWgTGWn

PROGRAM

 

10.00 – Köszöntő: dr. Jámbor László elnök, Országos Magyar Vadászkamara

10.10 – Megnyitó: dr. Varga Gyula bizottsági elnök, OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság

10.20 – Az őzekről az őzekért! – Tapasztalataim összegzése – Papp István, A magyar őzért szakmai műhely

10.50 – Az őz biológiai sajátosságai – prof. Dr. Sugár László, Kaposvári Egyetem

11.20 – Az alföldi őz területhasználata: bizonyítások és meglepetések – prof. Dr. Csányi Sándor – dr. Bleier Norbert, SZIE Vadvilág Megőrzési Intézet

SZÜNET

12.00 – Az őzállomány hasznosítása: tervezés és végrehajtás – Farkas Dénes, A magyar őzért szakmai műhely

12.30 – Egy vállalható alternatíva – Békés megye őzgazdálkodása (2009-2016) – Zuberecz Tibor fővadász, Békés megyei Vadászszzövetség

13.00 – Őzbak, egy magyar csúcstermék. Miért vannak mégis gondok az értékesítésével? – Kanizsai Gábor ügyvezető, Hunnia Vadgazdálkodási Kft.

13.30hozzászólások, vita

EBÉD

 

(OMVK)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?