Weimer és Rabaud erdészeti gépek a Csiba Kft. kínálatában

Weimer-We-12-kihordókocsi-daruval_clWeimer erdészeti daruk és kihordó kocsik valamint Rabaud Xylog kombinált tűzifa daraboló- és hasító gépek – fűrészelés, hasítás és rakodás egy menetben.

 

Weimer erdészeti daruk és kihordó kocsik

A 60 éves svéd tapasztalattal rendelkező Weimer cég erdészeti gépek gyártásával foglalkozik: darukat, erdészeti kihordó kocsikat, rönkfogó kanalakat és csörlőket szállít az erdőgazdálkodók részére. A Weimer darukat és erdészeti kihordó kocsikat professzionális felhasználásra tervezték, egyesülnek bennük a legmagasabb minőségű hidraulikus elemek, anyagok, és a legújabb technológia.

Weimer RDM-12 kihordókocsi We-7200 daruval

A Weimer termékek a könnyűsúlyú kivitelükről, kiemelkedő teljesítményükről, valamint az ezzel párosuló hosszú élettartamukról és alacsony karbantartási igényűkről ismertek. Az ilyen mobil erdészeti felszerelés a legszélsőségesebb körülmények között is biztosítja a hatékony munkavégzést és termelékenységet. A termékskála 4,1 – 8,5 m közötti kinyúlású darukat és 5 – 14 t közötti teherbírású kocsikat tartalmaz. A felhasználói igényektől függően a daru vezérlése a klasszikus felső üléses kiviteltől a felső állásos verzión át a direkt hidraulikusan (karosan) vagy rádió-távvezérléssel a fülkéből vezérelhető kivitelekig igen széles skálán mozog.

A rendkívül jó terepjáró és manőverező képességgel rendelkező, szükség esetén hajtott kerekkel bíró eszközök bekerülési és üzemeltetési költségei csupán töredéke pl. egy forwarderének. Igény szerint a pótkocsi kihúzható, azaz változtatható hosszúságú rakfelülettel is készülhet. 3-8 pár rakoncával minden választékhoz rugalmasan alkalmazkodik. További előny, hogy ezek a munkagépek rendszámmal ellátva a közúti forgalomban is részt vehetnek.

Weimer We-8 kihordókocsi We-6700-as daruval
Rabaud Xylog kombinált tüzifa daraboló- és hasító gépek – fűrészelés, hasítás és rakodás egy menetben

A francia Rabaud kitűnő ár-érték arányú, professzionális konyhakész tűzifagyártó Xylog márkanevű gépei típustól függően, max. 32/39/40/42/55 cm átmérőjű rönkök gyors és kényelmes feldolgozását teszik lehetővé egy munkafolyamatban.

Rabaud Xylog 390

A darabolás a kisebb gépeknél 800 és 1000 mm átmérőjű vídia fogú fűrészlappal, a nagyobb gépeknél láncfűrészes vágóegységgel történik. A beállítható darabolási hossz típusfüggően min.15/20/25 cm, max. 50 cm. A hasítóerő mindegyik típusnál automatikusan, terhelésarányosan szabályozott a legkisebb gépnél 10 tonnáig a legnagyobb gépnél 35 tonnáig. A gépeken a hasítóékek pozíciója hidraulikusan állítható, a feldolgozható rönkátmérőhöz igazított kiosztással (2-4-6-8). A géphez integrált, fém keresztbordákkal ellátott kirakó szállítószalaggal történik a már kész tűzifának az elhordása.

Rabaud Xylog 550

A központi hidraulikus vezérlésű gépek többféle meghajtási móddal (traktor TLT, villany vagy robbanómotor) kerülnek szállításra. Számos opciós lehetőség közül lehet választani, mint többek között a rönkfelkészítő asztal, hidraulikus csillagkerekes továbbítóval, hidraulikus láncos rönkfeladó asztallal, meghosszabbított rönkbehordó szállítószalaggal, XYLOMETER stb.

Rabaud Xylog 320


Csiba Faipari Szolgáltató Kft.
9730 Kőszeg, Kövecses dűlő 0201/90.
Tel.: 94/562-050, Fax: 94/562-052
E-mail: info@csiba.hu
Web: www.csiba.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?