Traktormajális Bokoron – Megszólal a Traktorrádió

IMG_4307Veterán Traktormajálist rendeznek szombaton a Nógrád megyei Bokor községben: a régi magyar traktorokat, Dutrákat és Hofherreket felvonultató rendezvényen idén első alkalommal a Traktorrádió közvetíti az eseményeket.

Dömsödi Gábor, a település polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy már 80 gépet és traktort regisztráltak a Traktormajálisra.
A magyar traktorokon kívül az idei rendezvény szenzációja egy 1913-as gyártású, négy báros nyomáson működő Lanz vontatható gőzgép lesz, amelyet mezőgazdasági eszközök – szivattyú, daráló, cséplőgép – hajtására használtak, de transzmissziós tengelyen keresztül üzemekben is hajtott gépeket – tette hozzá.

IMG_4253
A bokori Traktormajálist 2002-ben rendezték meg először a 136 lakosú nógrádi faluban. Három helyszíne volt már eddig, de mindegyiket kinőtte a rendezvény, ezért idén megint új helyre kerül: a falu bejáratához, egy 20 hektáros legelőre.
Így a parkolás is gyorsabb lesz, mert nem kell áthajtani a falu keskeny útján, ráadásul maga a parkoló is sokkal nagyobb, mint korábban – mondta Dömsödi Gábor.
Szombaton is felvonulnak majd a traktorok, megrendezik a gépek hagyományos ügyességi versenyét, a traktorhúzó bemutatót és a nosztalgiaszántást, de a polgármester újdonságokról is beszámolt. A szervezők egész nap zenével és rövid beszélgetésekkel szórakoztatják, tájékoztatják a közönséget, felhívják a figyelmet a különleges látnivalókra az FM 92,4-en, a környéken ezen a napon sugárzó Traktorrádióban. A frekvenciát egy napra kapták meg, a közvetítéshez stúdiót és adót telepítenek.
A IX. Axiál Traktormajálist első alkalommal kísérleti jelleggel a neten is közvetítik, így elmondható, hogy idén a régi mezőgazdasági technika és a legkorszerűbb információtovábbítás találkozik Bokoron – mondta Dömsödi Gábor.

 

(MTI)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?