"A vad tiszteletére meg kell adni a teríték módját" - Interjú a VI. Ifjúsági Vadászkürtös Verseny győztesével

A hatodik alkalommal megrendezett ifjúsági vadászkürtös versenyen 13 résztvevő mérkőzött meg egymással két korcsoportban. A gyermekek 14 éves korig, az ifjúsági kategóriába tartozók pedig 14 és 22 éves kor közötti életkorban indulhattak a FeHoVa alkalmával meghirdetett megmérettetésen. A vadászati kultúra továbbadásán és a közönség szórakoztatásán túl egy magas színvonalú és szoros versenyt láthattunk, amit a pontszámok is tükröznek.
Míg gyermek kategóriában Pisztran Zoltán lett az első, addig az ifjúsági korcsoportban Molnár Ádám állhatott a dobogó legfelső fokára. A FeHoVa idején vele beszélgettünk.

Erdő-Mező: Kérlek, mondj pár szót magadról!

Molnár Ádám: Hosszúhetényből érkeztem, az általános iskolában nyolcadikos vagyok. Január 19-én töltöttem be a 14 éves kort, így indulhattamaz ifjúsági kategóriában. A kürtöléshez egy Pless kürtöt használok.

Erdő-Mező: Mióta kürtölsz, és kik segítettek az elején az „elindulásban”?

Molnár Ádám: 6 éve trombitálok, három éve pedig kürtölök. A Baranya Vadászkürt Együttes tagja vagyok, ők segítették a felkészülésemet.

Erdő-Mező: Milyen versenyeken indultál már korábban?

Molnár Ádám: Két éve megnyertem a Baranya megyei versenyt, tavaly pedig a FeHoVa kiállításon a gyermek kategóriában győztem.

Erdő-Mező: Ha már említetted a FeHoVa vadászati kiállítást, hányadszor jöttél erre a rendezvényre?

Molnár Ádám: Idén harmadik alkalommal vagyunk itt a családommal. IMG_3018dd

Erdő-Mező: Milyen érzés volt a színpadon szerepelni, hogyan érezted, milyen esélyekkel indulsz?

Molnár Ádám: Ez az első évem az ifjúsági kategóriában. Így az eredményhirdetéskor meglepetésként ért az első helyezésem.

Erdő-Mező: Mely szignálokkal indultál?

Molnár Ádám: A kötelező számom a Muflon a terítéken, a szabadon választottam pedig a Viszontlátásra volt.

Erdő-Mező: Mi a véleményed a vadászati kultúráról?

Molnár Ádám: Fontosnak tartom a hagyományokat. A vad tiszteletére meg kell adni a teríték módját, és ehhez hozzátartozik a kürtszó is.

Erdő-Mező: Mik a jövőbeli terveid, hol szeretnél továbbtanulni?

Molnár Ádám: A zenélést továbbra is folytatni fogom. Tanulmányaimat pedig egy angol és német kéttannyelvű gimnáziumban szeretném folytatni. Hosszútávú célom pedig, hogy állatorvos legyek.

Gratulálunk az eredményedhez, és további sok sikert kívánunk!

A zsűri tagjai: 1. Rubi Gergely - Pipacs Kürtegyüttes 2. Gáspár Géza - Baranya Vadászkürt Együttes 3. Tápai Balázs - Vadászkamara Kürtegyüttes 4. Hoch Norbert - Baranya Vadászkürt Együttes 5. Horányi Ákos - Vadászkamara Kürtegyüttes A versenyzők 1 kötelező és 1 szabadon választott elemmel mutathatták meg tudásukat, amit a zsűri 1-10 pontig értékelt. Így a maximális pontszám 100 pont volt. A gyermek kategória dobogója: 1. Pisztran Zoltán (98 pont) 2. Papp András (96 pont) 3. Szabó Dávid (95 pont) Az ifjúsági kategória első három helyezettje: 1. Molnár Ádám (99 pont) 2. Kolat Laura (98 pont) 3. Csikós Anett (97 pont) (Éliás Tibor - Erdő-Mező Online)