Erdészeket tüntettek ki Államalapító Szent István ünnepén - 2016. augusztus 20-án

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy nemzeti ünnepeinken kitüntetéseket adnak át a Földművelésügyi Minisztériumban az agrárium és a vidékfejlesztés területén kiemelt munkát végző szakemberek között. Az erdészek ezúttal sem maradtak ki a díjazottak közül.
Erdészeket tüntettek ki Államalapító Szent István ünnepén - 2016. augusztus 20-án
A Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adott át nyolc személynek, köztük

 
Dégi Zoltán Gézának, a szolnoki Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatójának, az erdő- és vadgazdálkodás mellett a turisztikai és vadászati szolgáltatások színvonalának emelése iránt is elhivatott és eredményes szakmai és vezetői munkája elismeréseként, Dr. Sándor Gyulának, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetének egyetemi docensének, a hazai és határon túli erdő- és vadgazdamérnökök képzése érdekében végzett elkötelezett oktatói munkája, valamint jelentékeny kutatói tevékenysége elismeréseként.

sandor_gyula

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést hét személynek adta át, köztük

 
Dr. Firbás Oszkár erdőmérnöknek, a korábbi soproni Roth Gyula Erdészeti Technikum és Szakközépiskola nyugalmazott tanárának, az erdészeti szakemberképzés területén több évtizeden át végzett példaértékű és generációk számára meghatározó oktatói munkája elismeréseként, Tóth Pálnak, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vasvári Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott vezetőjének, a magyar erdőkért több mint három évtizeden át nagyfokú hivatástudattal végzett eredményes szakmai és vezetői munkája, különösen a Jeli Arborétum fejlesztését és népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Az Életfa Emlékplakett Arany Fokozata kitüntetést három személy részére adományozta a Földművelésügyi Miniszter, köztük

 
Agócs János Ferencnek, Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vezető könyvelőjének, a Hajósszentgyörgyi és az Érsekcsanádi Erdészetnél hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. Dr. Roxer Egon egyetemi docensnek, a Nyugat-Magyarországi Egyetem nyugalmazott tanszékvezetőjének, a hosszú időn át végzett kiemelkedő, gyakorlatorientált, főként a matematika és a statisztika tárgyak oktatása terén elért eredményeiért,

Az Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést hét személy kapta meg augusztus 20-án, köztük

 
Dr. Bariska Mihály, a Nyugat-magyarországi Egyetem tiszteletbeli doktora, a zürichi Institut für Baustoffe nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanára, a faanyagtudomány, a fa-víz kapcsolatok, a faanyagok fizikai-kémiai változásai tudományterületek nemzetközileg is elismert kutató, oktató és publikációs munkája elismeréseként, a Nyugat-magyarországi Egyetemet támogató tevékenységéért.
2016_augusztus_20_erdesz_3

Az Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést tíz személy adta át, köztük

 
Hegedűs Istvánnak, az Egererdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, az Egri Erdészet területén hosszú időn át végzett szakmai és közösségi munkája elismeréseként, Kovács Jánosnénak, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott könyvelőjének, a cserhári, nógrádi erdőkhöz kapcsolódó erdőgazdálkodást segítő adminisztratív munkája, az Országos Erdészeti Egyesületben végzett tevékenysége elismeréseként, Merkel Gábornak, a volt Vidékfejlesztési Minisztérium Költségvetési Főosztály főosztályvezető-helyettesének, az erdészeti ágazat költségvetése területén hosszú időn át végzett szakmai munkája elismeréseként.

Fazekas Sándor Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott ötvenegy személynek, köztük

 
Bakler Jánosnak, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vasvári Erdészeti Igazgatósága kerületvezető erdészének, a Vas megyei állami erdők kezelését szolgáló hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Császár Györgynek, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatójának, a természet-közeli erdőgazdálkodást szolgáló munkája, erdőfelújítás terén elért eredményei, valamint az Iharosi Erdészet vezetőjeként végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, Dobos Lászlónak, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdészének, a Fertőrákos-Szárhalom erdészkerülete területén hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája, közösségi tevékenysége elismeréseként, Donkó Károlynak, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott erdészetigazgatójának, az alföldi erdőgazdálkodásban végzett két és fél évtizedes munkája, erdővédelmi és erdőtelepítési területen kifejtett tevékenysége elismeréseként, Krizsány Lászlónak, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. informatikai vezetőjének, az erdőgazdaság könyvviteli és informatikai rendszere működtetése, fejlesztése területén végzett munkája elismeréseként,
2016_augusztus_20_erdesz_2
Szabó Péternek, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatójának, a több évtizeden át az alföldi erdőkben végzett műszaki tevékenysége elismeréseként Takács Jánosnak, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdészének, a Győri Erdészet területén végzett több mint három és fél évtizedes munkája elismeréseként, Tóth Jánosnak, a Nyírerdő Zrt. Fehérgyarmati Erdészete nyugalmazott igazgatójának, a természet-közeli erdőgazdálkodást, a szatmár-beregi kocsányos tölgyesek természetes erdőfelújítását szolgáló kiemelkedő munkája, szakmai szervezetek végzett tevékenysége elismeréseként.
(kormany.hu nyomán) erdomezolike