Könyvajánló: Az öreg tölgy meséi

Ezt a kedves hangulatú, gördülékeny stílusú „mesecsokrot” tartalmazó kéziratot Videcz Ferenc (1944-2011) író, költő, tanár, a Magyar Írószövetség tagja, számos novellás- és verseskötet szerzője, még halála előtt bocsátotta a Vadászati Kulturális Egyesület rendelkezésére, kérve, hogy a szervezet adja ki, hadd olvassanak a gyerekek igaz történeteket a bennünket körülvevő világ, erdő-mező állatairól, növényeiről és egy kicsit az erdészekről, vadászokról, vadászatról is.

Könyvajánló: Az öreg tölgy meséi

Erdei mesekönyvek az Erdő-Mezőtől >>>

A kötet egyik célja, hogy bepillantást nyújtson abba a sokszínű környezetbe, amely gyakran még a benne otthonosan mozgók számára is okoz meglepetéseket, felülírva a tudományos igényességgel megalkotott természetrajzi munkák alaptéziseit. Videcz Ferenc természetben, puskával a vállán eltöltött évtizedei alatt számos ilyen furcsasággal találkozott, amelyeket – ha nem saját szemével győződött volna meg róluk – méltán hihetett volna ügyesen szőtt mesének vagy a fantázia szüleményének. Ezek egyike a korán anyját vesztett szarvasborjú és a fiatal vaddisznó különös „barátsága”, és a kettőjükhöz szorosan vagy lazábban kapcsolódó többi – hol vidám, hol megható – történet, amely minden bizonnyal megdobogtatja majd a „betűfaló” gyerekek szívét, és talán könnyet csal a felnőtt olvasók szemébe is.

videcz_ferenc

A könyv kiváló ajándék minden természet és vadászat iránt érdeklődő kiskamasznak, ráadásul igazi hiánypótló mű, hiszen Fekete István ifjúsági regényein kívül ehhez hasonlóval eleddig nem találkozhattunk a könyvesboltok polcain…

(Magyar Vadászlap)

 erdomezolike