A gyakorlatban is bemutatkoztak a Hittner közelítőgépei (+VIDEÓ!)

Hazánkban gyakorlati körülmények között a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél mutatkoztak be a horvátországi Hittner gyár EcoTrac erdészeti közelítőgépei. A magyar forgalmazó, az Agro-Alfa Kft. ugyanis az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztályának rendezvényén kapott kiemelt szerepet. A Hittner közelítői szülőföldjükön már megállták a helyüket, ami annak is köszönhető, hogy fejlesztésük a Horvát Állami Erdészet és a helyi Erdészeti Egyetem részvételével történt.
A gyakorlatban is bemutatkoztak a Hittner közelítőgépei (+VIDEÓ!)
Teljes képgaléria a gépbemutatóról >>>
"A cégünk több mint 20 éve alakult, méghozzá a nulláról. Két alkalmazottal indítottuk el a vállalkozást. Ma már 110-en vagyunk. Különösen büszkék lehetünk arra, hogy az elmúlt évek során a gépeink kialakítása és tesztelése szakemberek közreműködésével történt az Állami Erdészet és az Erdészeti Egyetem közreműködésével" - mondta el az Erdő-Mező kérdésére Stjepan Hittner, a Hittner d.o.o igazgatója.
Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel Operatőr-vágó: Kovács Zoltán A 120 és az 55 lóerős Hittner Ecotrac közelítőgép méltán népszerű Horvátországban, így nem meglepő, hogy a gyártó több környező államban is adott már el belőlük.
"15 évvel ezelőtt a Horvát Erdészet területén leginkább külföldi gépek dolgoztak, azon belül is főként Csehszlovákiában gyártott eszközök. Ezeket napjainkra sikerült kiváltani Hittner közelítőkkel. Jelenleg nagyjából 400 működik belőlük országunkban. A tapasztalat pedig az, hogy a mi gépeink karbantartási és üzemeltetési költségei sokkal kedvezőbbek. Ennek köszönhetően már a környező országokban is sok közelítőt adtunk el" - folytatta Stjepan Hittner.
[caption id="attachment_14597" align="aligncenter" width="600"]Hittner EcoTrac 120V és mögötte a Hittner EcoTrac 55V erdészeti közelítő Hittner EcoTrac 120V és mögötte a Hittner EcoTrac 55V erdészeti közelítő[/caption] Hazánkban a legújabb Hittner Ecotrac közelítő a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél dolgozik.
"Az elmúlt év során erdészeti vállakozók is üzembe helyezték az első Hittner erdészeti gépeket. Zala megyében, de már Eger mellett is értékesítettünk olyan gépet, amely bizonyíthat. Emellett büszkék vagyunk arra, hogy az ősztől a Szombathelyi Erdészeti Zrt. is hadrendbe állított egy 120 lóerős közelítőt. Egy 55 lóerős Hittner Ecotrac pedig januárig rendelkezésükre áll tesztelés céljából" - számolt be a hazai helyzetről Virágh Csaba, az Agro-Alfa Kft. gépértékesítési vezetője.
A vállalat természetesen nem véletlenül vágott bele a Hittner Ecotrac gépek forgalmazásába, hiszen ezt szakmai alapon, a felmerülő igények kielégítése miatt kezdték el. Ebből adódik, hogy a horvátországi gyártó is komoly reményeket fűz a magyar piachoz. [caption id="attachment_14593" align="aligncenter" width="600"]Hittner EcoTrac 55V erdészeti közelítő Hittner EcoTrac 55V erdészeti közelítő[/caption]
"Nagyon sokat várunk a magyar piactól, aminek az egyik oka, hogy két szomszédos államról van szó. Közel vagyunk egymáshoz. Mindezek mellett fontos, hogy egy kiváló magyar céggel írtunk alá megállapodást, ez pedig a szombathelyi Agro-Alfa Kft. Horvátországban gyakorlatilag 24 óra alatt meg tudjuk oldani a felmerülő problémákat, és ez már Magyarországon is véghez vihető, hiszen a hálózat felállt" - hangsúlyozta Stjepan Hittner.
A Hittner Ecotrac 55V és a Hittner EcoTrac 120V közelítőgépek előtt tehát nagy lehetőségek állnak Magyarországon. A szerviz- és alkatrész-háttér rendelkezésre áll, a hazai tesztelések pedig eddig kiváló eredménnyel zajlanak. Az Agro-Alfa Kft. várja az érdeklődők jelentkezését az alábbi elérhetőségeken! Agro-Alfa Kft. 9700 Szombathely, Ipari u. 3. Tel.: +36 (94) 513-350 Fax:+36 (94) 513-351 E-mail: info@agroalfa.hu www.agroalfa.hu (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike