Az Erdészeti Tudományos Intézet is az agrárkutató-hálózat része lesz

Integrált agrárkutató-hálózat kialakításáról döntött a kormány, mert a magyar mezőgazdaság versenyképességének egyik záloga a korszerű tudás, a kutatás-fejlesztés eredményeinek minél szélesebb körű alkalmazása és az innováció térhódítása. Ezen integráció része lesz az erdészeti kutatás is.
Az Erdészeti Tudományos Intézet is az agrárkutató-hálózat része lesz
A kormány célja az állami kutatóintézetek Vidékfejlesztési Minisztérium irányítása alá koncentrálásával, hogy az agrárkutatási kapacitások széttagoltsága csökkenjen, valamint hatékonyabb, eredményesebb és a jelenleginél lényegesen magasabb színvonalú rendszer jöjjön létre. Az integrált hálózat nem csak a hazai agrárkutatás és -innováció ügyét képes szolgálni, hanem az egész hazai agrárium számára kedvező változásokat hoz. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alól a különböző mezőgazdasági és élelmiszer-ipari (gyümölcs, zöldség, fűszerpaprika, gabona, tej, hús, stb.) kutatóintézetek munkája ismét a szakmailag megfelelő környezetben, a Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával szerveződik újjá, amihez rendelkezésre állnak a szükséges források. Megindult a szőlészeti-borászati kutatóintézeti hálózat megújítása is. Ugyanakkor a VM költségvetési  háttérintézményként eddig is a tárcához tartozott Erdészeti Tudományos Intézet is az integrált agrárkutató-hálózat részévé válik. A tárca minden egyes szakterületen számít az egyes szakmák együttműködésére, az ágazati igényeknek megfelelő kutatómunka megszervezésének előmozdítása érdekében. Cél egy sokkal szervezettebb és dinamikusabb gyakorlatorientált tudásbázis kialakítása és működtetése. A 2014. január 1-vel létrejövő - nemzetközi összehasonlításban is jelentős méretű - komplex intézmény komoly előrelépést fog jelenteni a magyar mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar számára. VM 2013-07-26 sajtóközlemény és az ERTI tájékoztatása alapján (fataj.hu) erdomezolike háttérintézményként eddig is a tárcához tartozott Erdészeti Tudományos Intézet is az integrált agrárkutató-hálózat részévé válik.

A tárca minden egyes szakterületen számít az egyes szakmák együttműködésére, az ágazati igényeknek megfelelő kutatómunka megszervezésének előmozdítása érdekében. Cél egy sokkal szervezettebb és dinamikusabb gyakorlatorientált tudásbázis kialakítása és működtetése. A 2014. január 1-vel létrejövő - nemzetközi összehasonlításban is jelentős méretű - komplex intézmény komoly előrelépést fog jelenteni a magyar mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar számára.