OMÉK 2017 – 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Térkép betöltése...

Időpont
2017.09.20 - 2017.09.24
10:00 - 18:00

Helyszín
HUNGEXPO

Kategória


2017-ben szeptember 20-24-ig várunk mindenkit a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárra. Újdonság, hogy az OMÉK kiegészül egy szakmai nappal szeptember 19-én. Ide kizárólag a szakma résztvevőit várjuk üzletember találkozókkal és szakmai fórumokkal.

Az OMÉK 2017 elsődleges célja, hogy szakmai szempontból bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, és annak értékeit, eredményeit megismertesse a szakmával és a nagyközönséggel.

A kiállítás kistermelői koncepciója ezúttal nem Magyarország régióira épül, mint a 2015-ös rendezvényen, hanem a kistájakat jeleníti meg (pl. Őrség, Nyírség, Szigetköz, stb.), azok jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát mutatja be.

omek_24

Hangsúlyosabban jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, hiszen a határon túli magyarság mintegy 70 százaléka él vidéken, és ennek közel egyharmada részben vagy teljes egészében mezőgazdasági tevékenységet folytat. A 78. OMÉK-on alkalmat biztosítunk számukra, bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt illetve kapcsolatot alakíthassanak ki a szektor anyaországi szereplőivel.

Az OMÉK a szakma és a nagyközönség minden rétegét meg kívánja szólítani, de 2017-ben még nagyobb hangsúllyal szeretnénk a főiskolás, egyetemista korosztály érdekelődését felkelteni. A programok során az egyes szakkollégiumok számára pályázati lehetőséget biztosítunk a kiállítói helyekre, valamint hallgatói konferenciáknak és kerekasztal beszélgetéseknek is teret adunk.

Koncepció az egyes területek elhelyezésére vonatkozóan:
A Pavilon: mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások kínálatának szakmai megjelenése
D pavilon: mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások kínálatának szakmai megjelenése
G pavilon: kistájak és Kárpát-medence kincseinek bemutatása
B pavilon: állattenyésztés
Kincsem Park: állattenyésztés és állattenyésztési programok
Szabad terület: gépek, állatok (őshonos udvar)
C pavilon: kiemelt kertészeti bemutató
F pavilon: megnyitó és civil tér
Passzázs: interaktív kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal együttműködésben
Faházak: élelmiszer és vendéglátás

omek_erdo

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?