Jakab Napok Sümegen

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.22
Egész nap

Helyszín
Sümeg

Kategória


A háromnapos, július 21-e és 22-e között megrendezett eseménysorozat egyik központi témája, a vadászat és a vadgasztronómia a második napon lesz a programok középpontjában. A Jakab Napok támogatója az OMVK Veszprém megyei Területi Szervezete.

Amikor a legendás vadász, az Orion kora hajnalban keleten bukkan fel, a nyár izzásában élünk. Július vége felé szoktak beköszönteni – a forró nyári napokat követően gyakran előforduló – viharos jégesőkkel pusztító frontátvonulások. Több helyen mondták azt, hogy Illés hordókat gurigáz a Mennyekben, azért dörög az ég, Illés és Jakab pedig Annát kergeti. Nem véletlen, hogy ezekhez a szentekhez elsősorban a vihar és a jégeső elkerülése érdekében imádkoztak, tiszteletük a szőlőtermő vidékeken terjedt el. A szőlő levéből nemes eljárásokkal készített nedű nem más, mint életelixír, a „föld vére”, maga az életerő, de nem utolsó sorban a vidámság és a termékenység szimbóluma is. Hamvas Béla A bor filozófiája című írásában a bor a spirituális esszencia, az életöröm, a derű megtestesítője.

A bor által életre keltett életöröm és a vadászban megtestesülő életerő házasságából születik meg a Jakab Napok életigenlő, nyüzsgő hangulata, mely nemcsak a felhőtlen szórakozásról szól, hanem a szakmai találkozásoknak is fórumot biztosít. Sümegen, a történelmi hangulatú vendégszerető kisvárosban mindezt megtapasztalhatja, látogassa meg a XIII. Jakab Napok fesztivált, az érett bor és a vadászat ünnepét!

0086df55cd294c4215b59dedbc45bdf806942578ec3ae4629b1306778ea39ea4df1824260e7de1d0

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?