Idén is összecsapnak a fakitermelők Keszegen – Izgalmas verseny, családi programok

keszeg_favago_4Június 2-án Keszegen, az Ipoly Erdő Zrt. területén folytatódik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság. A 2018-as sorozat negyedik elődöntőjén ismét izgalmas összecsapások várhatók, ugyanis a legjobb hat csapat ezúttal is bejuthat a szeptemberi döntőbe, így a tét jelentős. A Nógrád megyei sporteseményt ráadásul számos szakmai és családi program kíséri majd.

Az érdeklődőket STIHL Timbersports és Toldi bemutató, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, láncfűrészes fafaragás, erőpróba, erdészeti gépbemutató is várja majd Keszegen, ahol a gasztronómia is nagy szerepet kap. Hiszen a rétsági Fűtőház Sörfőzde legjobb nedűjét verik csapra, de meg lehet kóstolni a rejtélyes nevű Vadorzót is, hiszen a rendezvényen a nógrádi ízek szerelmeseit várja a Food Maffia. Emellett pedig a Maszlik Sajt és a Bánki Pálinkaház is ott lesz Keszegen.

keszeg_favago_46

Ahogy minden évben, úgy a IX. Keszegi Favágó Versenyt ezúttal is egy plusz versenyszámmal bővítették ki a szervezők, ez a fűrészelés keresztvágó fűrésszel. Ilyen a többi regionális versenyen nem szokott lenni, éppen ezért a továbbjutáshoz nem is számolják az összpontszámhoz, az izgalmakat viszont tavaly is fokozta a rendhagyó erőpróba.

Az összecsapások 9 órakor kezdődnek, az eredményhirdetés pedig várhatóan 16 órakor lesz. A rendezvény során a műsorvezető feladatát az Erdő-Mező erdészeti portál főszerkesztője, Gribek Dániel látja meg el, így az eseményre honlapunk is kiemelten várja az érdeklődőket.

keszeg_feszt

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság folytatásában június 9-én Ropolyon mérik össze tudásukat a favágók, majd egy kisebb szünetet követően augusztus 25-én ragadnak motorfűrészt és fejszét a versenyzők, hogy bekerülhessenek a szeptember 8-i bábolnai döntőbe.

A 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság korábbi fordulóinak videós összefoglalói:

(Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?