Hószánnal, terepjáróval – Erdészek és rendőrök járőröztek Hajdúhadház külterületén

fatolvajokA rendőrök és az erdészek Hajdúhadház külterületén tartottak átfogó ellenőrzést. Az akcióhoz egy szabadnapos rendőr is csatlakozott, aki hószánnal járta be a területet.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai a helyi erdészekkel közösen február 27-én Hajdúhadház külterületén ismét fokozott ellenőrzést tartottak. A rendőrök terepjárókkal és gyalogosan is járőröztek, az egyik szabadnapos hajdúhadházi rendőr pedig hószánnal vett részt az akcióban. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket.

hoszan_rendor_erdesz

A rendőrök a hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl még nagyobb figyelmet fordítanak azokra az emberekre, akik Hajdúhadház külterületén és a tanyavilágban élnek. Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek lehetnek kitéve. Az egyenruhások a hideg időjárás miatt a tanyavilágban élőknél azután érdeklődnek, hogy szükségük van-e bármire, megfelelő mennyiségű tüzelővel rendelkeznek-e, és ismerik-e a központi segélyhívószámokat.

(Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?