Újabb vádemelés az erdélyi erdő-visszaszolgáltatási botrányban

erdely_erdo_3Vádat emelt az erdő-visszaszolgáltatási korrupciós botrányban az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Ö. M. sepsiszentgyörgyi ügyvéd ellen. A DNA sközleménye szerint, az ügyvédet, aki a Kovászna megyei ügyvédi kamara tagja, megvesztegetés elfogadásával gyanúsítják.

A vádhatóság szerint, 2012 áprilisában I. A. brassói ügyvéd kérésére a sepsiszentgyörgyi bírói testület jogtalanul ítélte meg nagy területű erdő és szántóföld visszaszolgáltatását Bákó megyében.

A szekelyhon.ro tudomása szerint 43 227 hektár erdőt ítéltek meg G. P. S.-nek, az ügyészek szerint ezzel több mint 303 millió eurós kárt okozva az állami erdészetnek.

A közleményben úgy fogalmaznak, hogy Ö. M. az ügyben támogatta bíró férjét (Ö. L. A.-t), aki szintén gyanúsított, hogy kérjen, majd elfogadjon az erdőtulajdonost képviselő Ioan Adam ügyvédtől 50 ezer euró csúszópénzt. Ez ügyben többször megkereste telefonon a brassói ügyvédet, két találkozót egyeztetett, és ezeken részt is vett.

erdely_erdo

A DNA szerint az első megbeszélésen a megvesztegetés átadásának módjáról volt szó, a bíró részletekben kérte a csúszópénzt, éjszaka, és előzetes telefonos értesítés nélkül. 2013 májusában, a második találkozó alkalmával Ioan Adam átadta az első 10 ezer eurós részletet, akkor a bíró jelezte, hogy a többi pénzre is igényt tart. A gyanúsított azután több ízben, telefonon kérte az elmaradt megvesztegetést, egészen 2013 őszéig, amikor a sajtóban megjelentek az első írások a törvénytelen erdő-visszaszolgáltatásokról – olvasható a közleményben.

Az ügyet a brassói fellebbviteli bíróság tárgyalja, a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

(szekelyhon.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?