Fát szállított, de a fuvarlevele más rakományra szólt

ronkszallito_marosLaposnyán tartottak ellenőrzést a maros megyei rendőrök, akiket elkísértek a Brassói Területi Erdőőrség szakemberei is – tájékoztatott a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 153 C jelzésű megyei úton egy utánfutós teherautót állítottak meg, amely fenyőfát szállított. A 42 éves szászrégeni gépkocsivezető két fuvarlevelet is bemutatott a rendőröknek, amelyek viszont nem tartalmazták a rakomány indításának idejét és a fenyőrönkök beírt mérete sem egyezett a járművön levőkkel. A járművezetőt megbírságolták, a 15 264 lej értékű teljes faanyagot pedig lefoglalták és átadták a Szászrégeni Erdőkerületnek.

Csütörtökön a ratosnyai erdőkerület feljelentést tett a ratosnyai rendőrörsön, amelyben az állt, hogy egy nappal korábban ellenőrzést tartottak az Andronyásza melletti vágtereken engedély nélkül kivágtak 22 darab bükkfát, juharfát, gyertyánfát és hegyi jávorfát. A rendőrök a ratosnyai erdőkerület képviselőivel a helyszínre mentek, ahol meg is találtak 8,235 köbméter elhagyott faanyagot. A 2300 lej értékű fát lefoglalták és átadták a ratosnyai erdőkerületnek megőrzésre.

ronkszallito_maros

(szekelyhon.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?