A klímavédelem és a faipar kapcsolata a Soproni Egyetem Nemzetközi Nyári Iskolájának a kiemelt témája

soproni_egyetem_logoAz elmúlt évek hagyományát követve 2017. augusztus 21. és 25. között újra megrendezik a Nemzetközi Nyári Iskolát a Soproni Egyetemen.

A program augusztus 21-én, hétfőn 9 órától veszi kezdetét a Benedek Elek Pedagógiai Kar nagy előadójában (9400 Sopron, Ferenczi János utca 5.), ahol Dr. Németh Róbert rektorhelyettes nyitja meg a rendezvényt. Ezt követően Fodor Tamás polgármester köszönti a résztvevő diákokat, professzorokat és vendégeket.

A Nyári Iskolán hallható előadások munkanyelve angol, hiszen a professzorok és előadók Magyarországról, Németországból és Ausztriából érkeznek, ahogy a diákok is. Az említett országokon kívül, Skype segítségével további egyetemeket is bekapcsolnak az előadásokba. (Leuphana Universität Lüneburg (Németország), Shanghai Jiao Tong Egyetem (Kína), Cornell Egyetem (USA), Tokyo Egyetem (Japán), Greenwich Egyetem (UK), London University College (UK), Monterrey Egyetem (Mexikó) és Konrad Adenauer Foundation Hong Kong (China)). Vendég lesz a Puebla Egyetem tanára, a mexikói Humboldt Egyesület elnöke, Mariano Torres professzor is.

A Nyári Iskola hallgatói egy napot a Bécsi BOKU-n töltenek, ahol a klímakutatás legújabb eredményeit ismerhetik meg, majd meglátogatják a Simmering Erőművet is.

summer_school

A Nyári Iskola célja a környezet- és klímavédelem kérdéskörének megismerése és vizsgálata, amelyben egyre kiemeltebb szerepet kap a nemzetközi klímapolitika. Az idei találkozó központi témája a faipar szerepe a klímavédelemben. A környezetbaráti gyártástechnológia és a kikerülő termékek, mint például épületszerkezeti elemek, bútorok, használati tárgyak nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem fontos szén, azaz széndioxid tározók is. Ez a klímavédelem szempontjából fontos tényező. Az előadásokon emellett foglalkoznak majd az oktatás és képzés lehetőségeivel, a fiatalok környezet- és klímatudatos nevelésével és a művészetek, szerepével a nevelésben.

A Nyári Iskolát az OMAA Osztrák-Magyar Akció Alapítvány támogatja.

(Soproni Egyetem)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?