Faiparról és erdőgazdálkodásról tart képzést székelyföldi magyar vállalkozóknak a nemzeti kereskedőház

szekely_erdo_1Erdélyben folytatódik a Magyar Nemzeti Kereskedőház tréningsorozata, a ház exportakadémiáján, Gyergyószentmiklóson egyebek mellett a faiparról és erdőgazdálkodásról, és az ezekben rejlő üzleti lehetőségekről kap átfogó tájékoztatást mintegy 50 helyi magyar vállalkozó.

A kereskedőház szerdai közleménye szerint a ház kiemelt feladata a határon túli magyar vállalkozások fejlesztése, a gazdasági kapcsolatok erősítése. Közölték, a Vajdaság és Kárpátalja után a magyar kormány Erdélyre is kiterjesztette a magyar közösségek gazdasági megerősítését támogató programját.

A közlemény idézi Oláh Zsanettet, a kereskedőház vezérigazgatóját, aki elmondta, az exportakadémiák sikerei és tapasztalatai alapján döntöttek a gyergyószentmiklósi kétnapos tréning mellett, amelyen például állami szervezetek képviselői és külpiaci szakértők tartanak előadásokat egyebek mellett az exportlehetőségekről és kockázatokról, a sikeres külpiacra lépéshez szükséges üzleti- és marketingstratégia kialakításáról.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?