Olvasónktól - A több éves munkánk mentette meg a tűztől az erdőnket

Újabb olvasói levelet kapott az Erdő-Mező Online, ezúttal az erdőtűz, és az erdei utak állapotának összefüggéseire hívja fel a figyelmet Ritzelné Nagy Piroska. Erdejükben a hét elején tűz ütött ki, és csak azért nem lett komoly káruk, mert az utakat rendszeresen karban tartják.
Olvasónktól - A több éves munkánk mentette meg a tűztől az erdőnket
"Az alábbi történet talán mindenkinek tanulsággal szolgál. Az erdei utak járhatóságára, karbantartására szeretném felhívni a figyelmét. Három éve az összes olyan erdőrészleteket elválasztó erdei utunkat kitisztítottuk, amelyet fák, bokrok szűkítettek, nőttek be. Ahol kellett, markolóval rendeztük a terepet, hogy bármikor járhatóak legyenek az utak. Azóta évente kétszer zúzóval karban is tartjuk. Ez mentett meg most minket a nagyobb bajtól! Munkánknak köszönhetően ugyanis fel tudott jutni az erdőnkbe tűzoltókocsi. Tűzgyújtási tilalom volt, ilyenkor az is elég, ha valaki eldob egy csikket, és máris megvan a baj. Hétfőn, április 17-én tűz keletkezett a szomszédos Natura 2000-es erdőben, ami részben átterjedt a miénkre is. Az volt a szerencse, hogy az erdei út rendben volt, mert nagyon meredek domboldalon lángolt az aljnövényzettűz, ahova a tűzoltóknak el kellett jutniuk"
Eddig a tanulságos történet, reméljük, hogy sok Olvasónknak felkeltettük a figyelmét. Az Erdő-Mező szerkesztpsége továbbra is várja az olvasói leveleket, írásokat az erdo-mezo@erdo-mezo.hu címre vagy Facebook oldalunkra. erdotuz_olvaso_3 erdotuz_olvaso_2 erdotuz_olvaso_1 (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike