Elefántokkal fékeznék meg az erdőtüzet (+KÉPEK)

elefant_erdotuz_1Vízpumpával és tömlővel felszerelt, idomított elefántok segítik az erdők megóvását és az erdőtüzek kordában tartását Indonéziában.

A kelet-szumátrai Riau tartományt immár három hónapja sűrű füstköd borítja be az erdőégetések miatt, különösen az olyan tőzegben gazdag területeken, ahol kifejezetten nehéz elfojtani a lángokat.

A siaki elefántvédelmi központ 23 betanított állata vízpumpákkal és egyéb eszközökkel felszerelve segít a vadőröknek átfésülni a nemzeti erdő felégetett területeit annak biztosítása érdekében, hogy a tüzek ne éledjenek újra.

Keresőelefánt, terelőelefánt

A riaui erdészeti hatóság vezetője, Supartono szerint az elefántokat már korábban kiképezték arra, hogy segítsenek megtalálni az erdőkbe illegálisan behatoló embereket, továbbá hogy visszatereljék élőhelyükre a lakott területekre tévedt vad társaikat.

A szándékos erdőégetések és a csapadékhiány miatt Indonéziának idén egyelőre nem sikerült megfékeznie a tomboló tüzeket. Az elmúlt 17 évben felégetett erdőterületek nagy részén olajpálma- és papírfa-ültetvényeket alakítottak ki. Riau tartományban több mint tízezer hektárnyi erdő és egyéb területet égettek fel.

elefant_erdotuz_7

elefant_erdotuz_6

elefant_erdotuz_5

elefant_erdotuz_4

elefant_erdotuz_3

elefant_erdotuz_1

elefant_erdotuz_2

(MNO; Fotók: ctvnews.ca)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?