Kolozsvár mellett készültek a VB-re a magyar és román STIHL Timbersports versenyzők

timbersports_1A Kolozsvár melletti Gyalu városában vettek részt edzőtáborozáson a magyar és román STIHL Timbersports versenyzők, amit a cseh Martin Komarek, a 2013-as világbajnokság egyéni 3. helyezettje tartott.

A csehországi versenyzőt 2013-ban csak az ausztrál Brad De Losa és az amerikai Matthew Cogar előzte meg, így jelenleg ő Európa legjobb sportfavágója. A május 17-én, Budapesten megrendezett STIHL Timbersports Champions Trophy alkalmával is ő lett a legjobb európai versenyző.

Az edzőtáborban a magyar sportolók mellett a román Timbersports csapat tagjai is ott voltak.

A magyar Timbersports csapat tagjai: Juhász István, Strubel József, Gyapjas Norbert, Bozsó Zoltán, Pankotai Zoltán

A román Timbersports csapat tagjai: Nagy Botond, Nagy Csongor, Dani Petrescu, Carol Palfi, Costel Ples, és a fiatal Balázsi Dávid

timbersports_1

Pankotai Zoltán, a magyar csapat tagja az Erdő-Mezőnek mesélt az edzőtáborról:

“Az edzési napok 8 órától 17 óráig tartottak, egy óra ebédidővel. Az első napon “csak” az Underhand és a Standig block versenyszámokat gyakoroltuk, míg Martin folyamatosan járt az állványok között, és mindenkinek segített – például a helyes testtartásban, mozdulatokban.

A második napon már elég sokan keltünk izomlázzal, és a reggeli bemelegítés után ez csak rosszabb lett. A nap legfőképp a Stihl Stock Saw, és a Single buck versenyszámok gyakorlásával telt, délután pedig a csapatfordítók (VB főpróba), és az egyéni indulók (Juhász István és Nagy Csongor) a Springboard, és a Hot saw-t gyakorolták.

timbersports_2

Szerintem nagyon megérte az edzőtábor. Mind a csapatépítés, a tanulás és a csiszolódás miatt.”

A 2015-ös STIHL Timbersports világbajnokság november 14-én és 15-én, Innsbruckban lesz. Az edzőtábor is emiatt lett megtartva, mintegy főpróba.

Balázsi Dáviddal, az erdélyi fiatal sportfavágóval a Mátra Kupán beszélgettünk:

További fakitermelő verseny videók >>>

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?