Új tűzoltó készülékekkel harcolhat az erdőtűz ellen a SEFAG

erdotuzKét új tűzoltó készüléket, az úgynevezett Vízöntőket helyeztek üzembe kedden a SEFAG Lábodi vadászterületén.

A gyors beavatkozású fecskendőt utánfutóra, és a platóra is fel lehet szerelni. A készülék 400 liter vizet tud szállítani, amit nagy nyomáson 10 percig tudnak használni. Ez az erdészek szerint nagyban segíti majd az erdőtüzek megfékezését.

Az új gép 400 liter vizet képes szállítani, amit teljes nyomáson 10 percig tudnak használni. Ez nagy segítség, ha lakott területtől messze kell a lángokat megfékezni.

– A területek 30 %-a, erdei fenyővel, és fekete fenyővel borított. Mindenki tudja, hogy az erdő állományoknak az egyik legveszélyesebb, tűzveszélyességi oldalról a fenyőállományok. A száraz tűlevelek ott vannak az állományok alatt, fokozottan égésveszélyesek – mondta a SEFAG Zrt. Lábodi kerületvezető erdésze, Naszladi Géza.

A kisgép nagyobb tüzekkel szemben azonban tehetetlen. Elsősorban avartüzek eloltásához használják majd.

– A kezelt vagyon és az erdő védelmét szolgálják, ezért ez a beruházás mindenképpen, a fő feladatunkat, tehát a vagyonvédelem biztosítását szolgálja a jövőben – mondta a SEFAG Zrt. erdészetpolitikai osztályvezetője, Ihárosi Péter.

A tűzoltók szerint az erdő tüzek nagy részét az emberek gondatlansága okozza. A két új, úgynevezett Vízöntő készülékkel együtt, most már összesen 3 van a SEFAG tulajdonában.

(kapos.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?